ZASTITE IDENTITETA ZDRAVLJA I PRIVATNOSTI

ZASTITA IDENTITETA ZDRAVLJA I PRIVATNOSTI

Da li ste znali da se podaci o vlasniku domena nalaze u javno dostupnoj whois bazi? Tako razni spameri i prevaranti mogu preuzeti vaše podatke i koristiti ih za spamovanje ili ih čak distribuirati i raznim marketinškim kompanijama.
Neki ili svi podaci o vlasniku će biti u javno dostupnoj bazi u zavisnosti od pravila registra. Na primer, kod RS domena se nikada ne prikazuju email adresa i telefon, dok se kod svih ostalih domena i ovi podaci prikazuju.


ZASTITA ZDRAVLJA

Здравствена заштита је скуп мера превенције, лечења и вођења болести и повреда, коју спроводе лекарски, сестрински и други професионалци. Она обухвата спровођење мера за очување и унапређење здравља грађана, спречавање, сузбијање и рано откривање болести, повреда и других поремећаја здравља и благовремено и ефикасно лечење и рехабилитацију.[1]
Како је свакодневни живот човека у савременом друштву тесно повезан са многим ванредним (непредвидивим) догађајима, који могу угрозити здравље, живот и функционисање појединаца, њихових породица и читавих заједница, у организованим друштвима, такве ситуације се начелно решавају организованим мерама здравствена заштита, која је у заједници, заснована на солидарности и узајамној помоћи свих њених чланова.


Коментари

Популарни постови са овог блога

UTICAJ RACUNARA NA ZDRAVLJE

FIZICKI UTICAJ DIGITALNE TEHNOLOGIJE

Digitalno Nasilje